Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 1 decembrie 2010

HARGHITA. La Miercurea Ciuc, denumirea strazii "Liviu Rebreanu" a fost schimbata de consilierii locali ai UDMR si PCM in "Strada Vorosmarty Mihaly"!

Singurul cotidian harghitean de limba romana, Informatia Harghitei, titreaza in numarul sau de azi sub semnatura jurnalistei Aurelia Ilut:

S-a schimbat denumirea străzii Liviu Rebreanu din Miercurea-Ciuc

În şedinţa ordinară a Consiliului local municipal Miercurea-Ciuc ce a avut loc vineri, 26 noiembrie 2010, s-a aprobat schimbarea denumirii străzii Liviu Rebreanu în ,,Strada - Vorosmarty Mihaly - Utca". Cheltuielile necesare pentru schimbarea cărţilor de identitate şi a celorlalte documente vor fi cuprinse în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2011, în conformitate cu prevederile art. 40, alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, cu modificările şi completările ulterioare. Prevederile hotărârii Consiliului local vor fi aplicate începând cu data de 1 aprilie 2011.
Schimbarea denumirii străzii Liviu Rebreanu - se precizează în raportul de specialitate - are la bază memoriul justificativ întocmit de consilierul Orban Zsolt, având în vedere ,,aniversarea a 210 ani de la naşterea, şi 155 ani de la moartea marelui poet maghiar (1800-1855)". În acelaşi raport de specialitate se mai precizează că prin adresa înregistrată cu nr. 9188/8 iulie 2010, proprietarii şi locatarii imobilelor din strada Liviu Rebreanu au solicitat aprobarea schimbării denumirii străzii. Se mai precizează şi faptul că actuala stradă Liviu Rebreanu a fost, pe rând, strada Băilor, strada Vorosmarty în 1911, strada Elisabeta, strada Filimon Sârbu. Având în vedere că solicitarea proprietarilor celor 44 gospodării - numerotate de la 1 la 41 şi 2-44 - a fost aprobată de Consiliul local municipal, urmează să fie notificată ca atare în nomenclatorul stradal al municipiului Miercurea-Ciuc.

Sursa: Informatia Harghitei
Foto: primarul din Miercurea Ciuc, UDMR-istul Raduly Robert

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu