Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

marți, 14 decembrie 2010

Informatia Harghitei: ,,După lupte seculare care au durat aproape doi ani, demarăm lucrările de reabilitare pentru Ambulatoriul de Specialitate"

,,După lupte seculare care au durat aproape doi ani, demarăm lucrările de reabilitare pentru Ambulatoriul de Specialitate"
Investiţia se ridică la aproape 2 milioane de euro

Această săptămână a început cu o veste bună pentru judeţul Harghita şi pentru lumea medicală: aşa cum spunea managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, dr. Demeter Ferenc, după doi ani au demarat lucrările de reabilitare la Ambulatoriul de Specialitate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, spunea, într-o conferinţă de presă, referindu-se la această investiţie, că s-a reuşit atragerea de fonduri europene în valoare de aproape 2 milioane de euro, din care se vor reabilita 14 secţii din cadrul Ambulatoriului de Specialitate. De asemenea, se vor achiziţiona şi 83 de aparate de specialitate care vor fi utilizate pentru analize medicale, toate acestea urmând a fi date în folosinţă spre sfârşitul verii următoare.

Borboly Csaba spunea că din cele aproape 2 milioane de euro, 2% (adică 50.000 euro) reprezintă contribuţia proprie, iar procentul rămas de 98% este suportat de Uniunea Europeană (85%) şi Guvernul României (13%).

Sursa: http://www.informatiahr.go.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu