Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

joi, 2 decembrie 2010

In Harghita, peste 135.000 lei in 2010 pentru dansurile si obiceiurile populare ale maghiarilor, ZERO lei pentru cele ale romanilor!

In sedinta din data de 26 noiembrie 2010 Consiliul Judetean Harghita va adopta o hotarare privind aprobarea modificării Hotărârii nr. 84/2010 privind derularea Programului de sprijinire a dansului și a obiceiurilor populare din județul Harghita pe anul 2010. Conform anexei nr. 1 a acestei hotarari in 2010 au fost alocate peste 135.000 de lei din fondurile publice ale CJ Harghita si Primariei Miercurea Ciuc pentru sprijinirea exclusiv a dansurilor si obiceiurilor populare maghiare, in conditiile in care pentru sprijinirea dansurilor si obiceiurilor romanesti nu a fost alocat niciun leu din fondurile publice ale celor doua institutii publice din judetul Harghita, ambele controlate in totalitate de reprezentantii comunitatii maghiare, UDMR si PCM.
Discriminarea romanilor in cadrul acestui program este evidenta si se inscrie si ea pe linia bine trasata de UDMR si PCM in cele doua judete din inima Romaniei: epurarea etnica a romanilor.

anexa1Dansurimodif

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu