Antonescu: Există două aspecte ale acestei probleme cu onorul la domnul Boc: unul formal, altul care ţine de bun-simţ / FOTO: Grup RC

"Există două aspecte ale acestei probleme cu onorul la domnul Boc: unul formal, altul care ţine de bun-simţ şi de capacitatea unor oameni de a se comporta civilizat", spune Antonescu, la Antena 3.

"Există o ordine de precădere în statul român şi ca atare la ceremonii, chestiunile astea au forţe de lege şi sunt prevăzute în Constituţie, deci ierarhia formală în statul român nu este o chestiune convenită tacit sau folclorică. Este scrisă în Constituţie. Şi ea este: preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor şi primul-ministru. E firesc să se întâmple aşa. Nu există nicăieri posibilitatea pentru preşedinte sau pentru altcineva să schimbe această ordine", explică Antonescu.

Onorul nu i se dă cetăţeanului Emil Boc, cetăţeanului Mircea Geoană sau cetăţeanului Traian Băsescu, continuă liberalul. "Onorul se dă României, drapelului român, statului român care este reprezentat de persoana aflată în acel moment în funcţia cea mai înaltă din ierarhie. Asta este partea formală", spune Antonescu.

De cealaltă parte, însă, în ceea ce priveşte latura care ţine de bun-simţ şi de capacitatea unor oameni de a se comporta civilizat, Antonescu explică: "Băsescu, pe logica pe care ne-o descrie purtătorul de cuvânt, aceea că Boc a primit onorul ca reprezentare, şi nu interimat, Traian Băsescu putea să-l pună şi pe fratele său Mircea. Nu accept această logică. Este vorba de nişte nesimţiţi, de nişte neamuri proaste, şi, pentru oricine mă mai întreabă de ce nu fac alianţe cu ei că sunt de dreapta, nici măcar nu vreau să mai invoc vreun motiv politic, pentru că sunt nişte nesimţiţi, neamuri proaste, şi de-alde ăştia mi-au mâncat mie toată viaţa, cât am trăit în România. Şi de asta nu o să mă aliez niciodată cu ei, cât timp o să fac eu politică", încheie, furtunos, Antonescu.

Sursa: realitatea tv