Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

joi, 2 decembrie 2010

Marea Unire înseamnă să fim cu toţii laolaltă în ziua de 1 Decembrie - şi asta s-a văzut şi în Harghita ce poate însemna

Anul acesta, Ziua Naţională a României s-a simţit şi în municipiul Miercurea-Ciuc parcă mai pregnant decât în alţi ani. Şi asta nu neapărat datorită evenimentelor ce s-au desfăşurat aici, care cu mici excepţii au fost organizate şi în alţi ani. Ci în special datorită prezenţei în municipiul Miercurea-Ciuc a (reprezentanţilor) localităţilor româneşti din judeţul Harghita. Şi nu numai din partea de nord a judeţului, ci şi din Bălan şi Livezi. O sărbătoare care să ne amintească faptul că la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918, s-au adunat reprezentanţi ai tuturor zonelor din ţară, care şi-au hotărât destinul comun. E vorba de unitate. De (re)asumarea unei identităţi comune.
Dacă e să luăm numai exemplul ultimilor 5 ani, în Harghita nu s-au adunat niciodată reprezentanţii tuturor zonelor româneşti într-un singur loc, fie el Miercurea-Ciuc sau Topliţa. Şi asta s-a văzut. E drept, fiecare comună sau oraş organizează anumite manifestări dedicate Marii Unirii, însă acestea sunt disparate şi parcă fără vlagă luându-le global.


Sursa: Informatia Harghitei http://www.informatiahr.go.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu