Boureanu revine la un limbaj dur/FOTO: boureanu.ro

Deputatul Cristian Boureanu a avut un schimb de replici dur cu profesorul Gheorghe Isvoranu, preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", pe tema concediului maternal.

Isvoranu a afirmat că în Danemarca femeile pot reveni din concediu maternal după nouă ani. "Noi facem legi pentru România, cu aplicabilitate în practică şi să se ducă dânsul în Bucureţti la o companie multinaţională şi să încerce după doi ani de zile să îşi păstreze aceeaşi poziţie, cu aceleaşi beneficii salariale. Eu ştiu despre ce vorbesc, nu cei care sunt la sindicate toată ziua şi nu ştiu despre piaţa reală a muncii", a replicat Boureanu. El a subliniat că poziţia PDL este de a reduce concediul maternal la un an şi s-a votat în unanimitate în Biroul Politic Naţional.

"Considerăm că este nevoie să încurajăm femeile să îşi păstreze locul de muncă, mai ales că cele mai multe se întorc după un an la serviciu. Şi să primească 500 de lei. 35% din salariul mediu net pe economie înseamnă mult pentru o femeie din Suceava şu Piteşti pe lângă salariu. Asta înseamnă foarte mult pentru o femeie care îşi păstrează locul de muncă şi se alege şi cu bani. Le recomandaţi femeilor să stea acasă? Credeţi-mă că nu aşa se construieşte o societate modernă! Domnul Botiş v-a mai spus că acest proiect intră la pachet de 1700 de proiecte pe bani europeni deja aprobate în mediul rural şi oraşele mici pentru after school cu creşă şi chiar şi o lege a tichetelor de creşă", a mai spus Boureanu.

Întrebat lui Isvoranu dacă ştie câte creşe sunt în Bucureşti, Boureanu a răspuns: "Nu vă reţin după faţă, dar vă spun sincer că bateţi câmpii. Habar nu am cine sunteţi".

"Beneficiaţi de această Revoluţie şi trăiţi pe spinarea celorlalţi", a venit replica lui Isvoranu.

"Cu 85% din salariu mediu dat timp de un an fără să mai vorbim de cei cinci milioane daţi pentru încă un an vă spun că suntem mult peste ajutorul european care este în media a şase luni. Dacă vreţi să vorbim despre ţara aceasta şi despre salariul mediu din România. În partid a fost unanimitate la un vot, nu consens pe această chestiune. Noroc că n-am învăţat de la domnul profesor la facultate că ajungeam ca dânsul un maimuţoi la televizor care nu înţelege economie", a spus în final Cristian Boureanu.