Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 10 noiembrie 2010

EXCLUSIV. O NOUA DECIZIE A CNCD: Primarul din Siculeni, UDMR-istul Szentes Csaba, a discriminat romani! DOCUMENTE

Pagina de internet a Primariei Siculeni este redactata exclusiv in limba maghiara


Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a constatat faptul ca si conducerea Primariei comunei Siculeni, judetul Harghita, ii discrimineaza pe romani prin faptul ca pagina oficiala de internet a primariei este redactata in exclusiv in limba maghiara.

In februarie 2009 am sesizat CNCD in legatura cu faptul ca pagina primariei harghitene Siculeni este redactata exclusiv in limba maghiara. Prin Hotararea nr. 26.11.2009, care mi-a fost comunicata abia ieri, CNCD constata cele semnalate de subsemnatul, certifica faptul ca primarul UDMR al comunei Siculeni ii discrimineaza pe romani si recomanda primariei sa afiseze informatiile de interes public atat in limba maghiara cat si in limba romana, singura limba oficiala in Romania.

Pe primarul UDMR-ist al comunei Siculeni, Szentes Csaba, il puteti contacta la telefon 0744 69 64 84 sau aici.

CNCD - Primaria Siculeni Harghita

Intr-un video postat pe pagina de internet a Primariei Siculeni, in spatele primarului UDMR se poate vedea cum sta arborat, in mod permanent, drapelul national al Ungariei si drapelul "secuiesc".



Inutil sa mai adaug ca si la aceasta ora pagina de internet a Primariei Siculeni este redactata exclusiv in limba maghiara. Urmeaza o noua sesizare la CNCD...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu