Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 10 noiembrie 2010

EPURAREA ETNICA A ROMANILOR DIN HARGHITA. In Harghita, sute de mii de euro pentru teatre in limba maghiara, niciun teatru in limba romana!

In timp ce romanii din Harghita nu au un teatru in limba romana, maghiarii au trei astfel de institutii de cultura

Teatrul municipal "Csiki Jatekszin" din Miercurea Ciuc ar trebui sa fie o institutie publica de cultura de care sa se bucure atat maghiarii cat si romanii din oras si chiar din judet.
Din pacate, desi este o institutie publica finantata din fondurile publice ale Primariei Miercurea Ciuc, controlata in totalitate de catre consilierii maghiari din UDMR si PCM, teatrul municipal este un loc de exprimare exclusiv pentru maghiarii din oras, romanii fiind exclusi in totalitate.
Fondat in 1998, teatrul municipal din Miercurea Ciuc este al treilea teatru din judet, toate cele trei institutii de cultura fiind de limba maghiara. La fel ca si in Primaria Miercurea Ciuc, toti angajatii teatrului, conducerea si actorii, sunt etnici maghiari. Piesele sunt prezentate in exclusivitate in limba maghiara, dupa cum anunta chiar si pagina de internet a teatrului.

Dan TANASA Valasz Sepsi

Lista cu sumele incasate de catre teatrul municipal din Miercurea Ciuc din fondurile publice ale Primariei Miercurea Ciuc



Puteti accesa pagina de internet a teatrului municipal din Miercurea Ciucaici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu