Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 10 noiembrie 2010

EXCLUSIV. DECIZIE CNCD: Primarul din Santimbru, UDMR-istul Kencse Elod, a discriminat romani! DOCUMENTE

La aproape doi ani de zile de la depunerea sesizarii, azi mi-a fost comunicata decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii nr. 346/23.06.2009 in cazul paginii de internet a comunei Santimbru, judetul Harghita.
In ianuarie 2009 am sesizat CNCD in legatura cu continutul exclusiv in limba maghiara al paginii de internet a comunei Santimbru. Urmare acestei sesizari, CNCD constata existenta unui tratament diferentiat si discriminatoriu, conform atr. 2 alin. 1 si 4 din O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare si recomanda Primariei Santimbru sa realizeze o pagina in care sa apara informatii atat pentru populatia de limba romana cat si pentru cea de limba maghiara.

Vezi si http://tanasadan.blogspot.com/2009/01/in-harghita-si-covasna-limba-oficiala.html

Vezi aici cum il pupa in cur pe primarul din Santimbru fostul prefect al judetului Harghita, Constantin Strujan, actual subprefect, si cum ditamai reprezentantul Guvernului in teritoriu, "romanul" Strujan, il acoperea pe sovinul Kencse Elod

http://tanasadan.blogspot.com/2009/03/scrisoare-deschisa-domnului-constantin.html

CNCD - Primaria Santimbru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu