Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

marți, 12 aprilie 2011

Statuia lui Matei Corvin din Cluj inaugurata prin mutilarea istoriei consfintite de Iorga. Ministrul Resurselor Ungariei: “Kolozsvar e al nostru”. Fie


Statuia lui Matei Corvin, regele roman al ungurilor, a fost reinaugurata sambata, 2 aprilie 2011, la Cluj Napoca, sub stindardele “Ungariei mari”, in dispretul autoritatilor nationale romanesti si sub spectrul mutilarii adevarului istoric prin eliminarea ilegala a placii dispuse de Nicolae Iorga pe soclul statuii in 1920, prin care era confirmata nationalitatea romana a lui Mathias Rex.

La fiesta UDMR-ista, din partea Guvernului ungar au participat la inaugurarea statuii viceprim-ministrul Semjen Zsolt (foto dreapta sus), ministrul Resurselor Nationale, Rethelyi Miklos, si secretarul de stat in Ministerul Culturii Szocs Géza, un cunoscut spion antiroman ajuns acum in Guvernul de la Budapesta, normal. De partea “romaneasca” s-au aflat Kelemen Hunor, seful UDMR, Laszlo Tokes, vicepresedintele extremist al Parlamentului European, viceprimarul Clujului, Laszlo Attila, care s-a adresat în discursul său numai populaţiei ungureşti, refuzând să vorbească în limba română, primarul municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, care a parasit manifestarea imediat dupa taierea panglicii si presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise (foto stanga), care a stat tot timpul ceremoniei sub un steag al Ungariei. Problema e ca, oricum, nu prea putea gasi un steag al Romaniei care sa il reprezinte, pentru ca toata Piata Unirii a fost pavoazata cu steagurile UDMR, ale Ungariei si “Tinutului Secuiesc”, si cele “istorice”, ale “Ungariei mari” a lui “Attila” fluturate de extremistii de la Jobbik, Garda maghiara si HVIM, o organizatie revizionista a “tinerilor maghiari din cele 62 de comitate ale Ungariei mari”, interzisa in Canada si Slovacia. Dar lasata sa zburde in voia ei in Romania guvernarii PDL-UDMR. Mai mult, dupa cum informeaza NapocaNews, un tricolor românesc, probabil singurul, care încadra steagul Uniunii Europene a fost coborât de către autorităţile locale pe parcursul ceremoniei inaugurării şi în locul lui a fost ridicat drapelul Ungariei in timp ce la straja lui s-au instalat soldatei imbracati de la solduri in tinuta austro-ungara (vedeti video si trei seturi de fotografii de la inaugurare mai jos).

“Kolozsvar e al nostru”

Din toata aceasta adunare “selecta” a lipsit insa tocmai “eroul” ei, Csibi Barna, sceleratul care l-a spanzurat pe Avram Iancu la Miercurea Ciuc in numele autonomiei teritoriale pe criterii etnice. Lipsa lui Csibesz Barna sau a sotiei ambasadorului ungur la Bucuresti, Oskar Fusez, a fost suplinita insa de ministrul Resurselor Nationale ale Ungariei, Rethelyi Miklos, care in adresarea sa in limba maghiara a afirma textual: “Kolozsvar e al nostru şi se vede asta pretutindeni, chiar şi în statuia pe care o inaugurăm astăzi!”. De data aceasta nu mai putem spune ca era vorba de vreo sotie ratacita si inimoasa, cum ar spune seful M.A.E. Baconsky, ci avem chiar un oficial al Ungariei, in carne si oase, care sustine in nasul romanilor ca “Clujul este al nostru”. Sa vedem cine va mai protesta in batista de data asta, in Parlamentul de la Budapesta, pardon!, Bukarest… Discursurile au fost tinute aproape in totalitate in limba maghiara (vezi video 1), mai putin cand ungurii au vrut sa-si transmita injuriile catre poporul roman, cum a fost in cazul lui Laszlo Tokes (vezi video 2), care a tinut sa infiereze decizia definitiva si irevocabila a Curtii de Apel de la Cluj de a nu se permite schimbarea abuziva a strazii Calarasilor din Targu Mures cu numele criminalului maghiar Lajos Kossuth, autor al unui etnocid a 40.000 de romani intre 1848 si 1849.

Etapele falsificarii istoriei

Aspectul neglijat de “sursele” de stiri oficiale este ca intreaga mascarada a restaurarii, care a costat peste 800.000 de euro, in plina criza, suma asigurata de Guvernele Romaniei si Ungariei, a fost folosita in final pentru a elimina o placa istorica, instalata de Nicolae Iorga in 1920. Se intampla in Romania. Istoria este mutilata, o data cu o statuie, chiar de catre un ministru al Guvernarii PDL-UDMR, sau mai bine zis UDMR-PDL: ministrul Culturii Maghiare.

“Biruitor în războaie, învins numai la Baia de propriul său neam, când încerca sî învingă Moldova nebiruită”. – Aceasta era inscriptia care dainuia pe soclul statuii lui Matei Corvin din Cluj, de cand a fost pusa de marele istoric roman, in 1920. La directivele UDMR, personal ale ministrului Culturii Maghiare, Kelemen Hunor, si sub supravegherea ambasadorului Ungariei in Romaniei, o data cu restaurarea statuii, a fost indepartata si placa, ce mai fusese eliminata de dictatorul filo-nazist Horthy si apoi de bolsevicii lui Stalin, pe vremea “Regiunii Autonome Maghiare”, fapt despre care Ziaristi Online a avertizat inca din luna ianuarie intr-un material amplu.

Expansiunea hungarismului

Un protest al romanilor din Cluj, consemna, pentru “pilotii orbi“, surzi si muti: “Asistăm, sub privirea blândă, laşă şi iresponsabilă a Guvernului, a Preşedintelui şi Parlamentului ţării la o expansiune a hungarismului sub diverse şi inimaginabile acţiuni şi pretenţii. UDMR-ul, care este la putere in Romania, dar, nu ne sfiim s-o spunem – total împotriva ei, face un şantaj ordinar, neîntrerupt, extrem de primejdios pentru România, pentru poporul român şi pacea din această regiune a Europei. Deşi li se oferă, uneori prin trădare, tot felul de privilegii inadmisibile şi împotriva principiilor UE, pretenţiile lor cresc necontenit. Prin tot ce gândesc şi fac ei vor ca România să nu fie un stat naţional, ci unul amputat după modelul fascist, al anilor ’40.” Nu prea mai e nimic de adaugat decat poate de amintit ca, macar in acest al 12 ceas, constatand abandonul total al institutiilor statului roman de la rolul lor fundamental, o componenta a societatii civile a decis sa infiinteze pentru apararea romanilor Grupul de Acţiune pentru Demnitatea Naţională.

Victor Roncea / Ziaristi Online

40 FOTO DE LA INAUGURARE de la CityNews.ro de Cluj

19 FOTO DE LA INAUGURARE de la StirideCluj.ro

28 FOTO DE LA INAUGURARE de la BuzzNews.ro


Laszlo Tokes revoltat ca nu va exista strada Lajos Kossuth in Targu Mures de ZiaristiOnlineTV

Statuia lui Matei Corvin inaugurata sub stindardele “Ungariei mari” de ZiaristiOnlineTV

Surse video: BuzzNews si Stiri de Cluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu