Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

sâmbătă, 23 aprilie 2011

Amnesty International denunta tratamentul inuman la care sunt supusi tiganii din Miercurea Ciuc de catre primarul UDMR-ist Raduly Robert.

O organizaţie internaţională a înmânat Primăriei Miercurea-Ciuc peste 36.000 semnături din Franţa referitoare la situaţia romilor
Amnesty International solicită autorităţilor locale condiţii umane pentru romii din Miercurea-Ciuc Szoke Domokos: Nu vor primi a treia şansă


Amnesty International, o organizaţie internaţională ce cuprinde peste 2 milioane de simpatizanţi din peste 150 de ţări şi care se ocupă de respectarea drepturilor omului, a înmânat ieri Primăriei Miercurea-Ciuc 36.500 de semnături provenite din Franţa în sprijinul relocării familiilor de romi din Miercurea-Ciuc.

Fotis Filippou, reprezentantul Amnesty International, preciza că au fost aduse peste 36.000 de scrisori, semnături, din partea membrilor francezi, alte aproximativ 30.000 de mail-uri, scrisori sau fax-uri fiind trimise SUA, Austria sau Puerto Rico. Fotis Filippou spunea că, alături de membrii comunităţii rome din Miercurea-Ciuc, au adus scrisori din Franţa în sprijinul relocării familiilor de romi din municipiu care trăiesc în condiţii precare, în nişte barăci amplasate lângă staţia de epurare.
,,Suntem îngrijoraţi că majoritatea romilor au fost mutaţi de autorităţile locale din centru în construcţii metalice [...] Autorităţile locale au eşuat în această problemă. Oamenii au fost mutaţi acolo, se presupunea, temporar. Sunt 7 ani acum, dar comunitatea romă trăieşte în condiţii inumane. Din Puerto Rico până în SUA, din Austria până în Franţa, din Germania, Italia, Grecia ne-au trimis mail-uri, fax-uri, scrisori către autorităţile locale de aici. Le-au cerut să le permită oamenilor, romilor din oraş, să trăiască în demnitate şi să se bucure de drepturi. Sperăm ca autorităţile să ne asculte, să-i asculte pe romii din oraş şi să găsim o soluţie. De asemenea, facem apel către Guvernul României să ne asigurăm că evacuările forţate ale romilor se vor opri odată pentru totdeauna şi că fiecare cetăţean din România va avea dreptul la o casă, să trăiască în demnitate, să se bucure de drepturile omului", spunea Fotis Filippou.

Sursa Informatia Harghitei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu