Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

sâmbătă, 23 aprilie 2011

Grupul Şcolar ,,Liviu Rebreanu" din Bălan se află printre cei 10 câştigători ai Academiei Şcolilor din Europa Centrală 2011

Din România a mai câştigat acest premiu o şcoală din Târgovişte
Elevii din Bălan au câştigat ,,Premiul pentru cel mai bun proiect" în cadrul competiţiei Academiei, la care au participat 15 ţări

Proiectul s-a referit la soluţionarea conflictelor în şcoală şi societate Grupul Şcolar ,,Liviu Rebreanu" din oraşul Bălan a câştigat ,,Premiul pentru cel mai bun proiect", la secţiunea ,,angajament civic", în cadrul Academiei Şcolilor din Europa Centrală (ACES) 2011. La începutul acestei luni, în capitala Cehiei, Praga, s-a desfăşurat ceremonia de închidere a Academiei Şcolilor din Europa Centrală, ediţia 2010-2011, la care au participat aproximativ 350 de elevi, profesori, reprezentanţi ai ministerului şi experţi în educaţie din 15 ţări diferite. Pe durata ciclului ACES 2010/2011, 700 de profesori şi 5.400 de elevi au dezvoltat 45 de proiecte, având ca temă ,,Rezolvarea conflictelor în şcoală şi în societate". Reprezentanţii proiectelor s-au reunit la Praga pentru a face schimb de experienţă şi a prezenta rezultatele proiectelor.
Liceenii din Bălan au prezentat un proiect realizat în cooperare cu elevi din Ungaria, Debrecen. În cadrul acestui parteneriat au avut loc trei întâlniri în Bălan şi una la Debrecen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu