Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 21 decembrie 2011

TUPEUL ȘI NESIMȚIREA FĂRĂ MARGINI AL ETNICILOR MAGHIARI DE LA ECHIPA NAȚIONALĂ DE HOCHEI CONTINUĂ!> "Nu România, ci Ţinutul Secuiesc a învins Ungaria

TUPEUL ȘI NESIMȚIREA FĂRĂ MARGINI AL ETNICILOR MAGHIARI DE LA ECHIPA NAȚIONALĂ DE HOCHEI CONTINUĂ! GAZETA SPORTURILOR.RO: Declaraţie-şoc a celui mai bun hocheist din naţionala noastră: "Nu România, ci Ţinutul Secuiesc a învins Ungaria cu 4-1"



de Istvan Deak


Considerat cel mai bun jucător al naţionalei României dehochei în 2011, jucătorul echipei HSC Miercurea Ciuc,Tihamer Becze (24 de ani), vorbeşte în presa maghiară, fără menajamente, despre scandalul imnului, cazul Marinescu şi tensiunea creată în ultimele săptămâni . "Vinerea trecută, Ţinutul Secuiesc a învins Ungaria cu 4-1. Aceasta este formularea corectă, fiindcă românii nu au, practic, nici o legătură cu naţionala de hochei, dar nici cu sportul acesta, în general. În lotul de 26, avem un ucrainean şi un jucător cu nume românesc, portarul, care este născut la Gheorgheni, şi vorbeşte bine ungureşte, mama lui fiind unguroaică”, spune Becze.

"Spectatorii au aplaudat imnul României"
Golgheterul din acest an al naţionalei susţine că, pentru el, meciul cu Ungaria
nu a reprezentat ceva special. "Ne-am pregătit pentru meciul cu Ungaria ca pentru orice alt meci. Sîntem sportivi profesionişti şi vrem să cîştigăm fiecare meci. Pentru mine, din punct de vedere sportiv, nu a contat că jucăm cu Ungaria, Polonia sau Ucraina. În contrast cu obiceiurile internaţionale din hochei, în care se intonează imnul doar la finalul partidei, şi doar cel al echipei cîştigătoare, organizatorii au decis să fie intonate ambele imnuri înainte de startul partidei şi după finalul partidei. Spectatorii au ascultat în linişte imnul României, nu au huiduit, nu au scandat trivialităţi, s-au purtat decent şi chiar au aplaudat. Apoi, s-a intonat imnul Ungariei, pe care l-am cîntat şi noi împreună cu spectatorii. Apoi, aşa cum sunt obiceiurile în zona Miercurea Ciuc-Gheorgheni, la finalul partidei, am cîntat Imnul Secuiesc împreună cu spectatorii din sală. Nu ştiu de ce se face atîta caz, s-a întîmplat un lucru firesc, care se întîmplă de ani buni la noi”, a declarat Becze.

Integral pe GSP.ro
Preluare blog Dan Tanasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu