Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 28 decembrie 2011

CURTEA DE APEL TÂRGU MUREȘ obligă CNCD să se pronunțe în cazul caracterului discriminatoriu față de români al drapelului județului Harghita! NOI DOVEZ

CURTEA DE APEL TÂRGU MUREȘ obligă CNCD să se pronunțe în cazul caracterului discriminatoriu față de români al drapelului județului Harghita! NOI DOVEZI ALE MINCIUNILOR PREȘEDINTELUI CNCD, ASZTALOS CSABA!

Csaba Ferenc Asztalos, presedintele CNCD
Curtea de Apel Targu Mures - Sectia Contencios Administrativ şi Fiscal a admis acțiunea reclamanților Fundația Culturală “Dr. Miron Cristea”, Asociația Radio “Ardealul” şi Asociația “Glasul Călimanilor” şi anulează în parte Hotărârea C.N.C.D. nr. 304/10.11.2010, pronunțând Sentința civilă nr. 177/20.09.2011. Curtea de Apel Târgu Mureş, prin Sentința civilă nr. 177/20.09.2011, a decis că Hotărârea C.N.C.D. nr. 304/10.11.2010 a fost adoptată cu încălcarea prevederilor O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancționarea tuturor formelor de discriminare.

Prin această hotărâre, C.N.C.D. a respins reclamațiile intervenienților Fundația Culturală “Dr. Miron Cristea”, Asociația Radio “Ardealul” şi Asociația “Glasul Călimanilor” privind
săvârşirea unor presupuse fapte de discriminare de către Consiliul Județean Harghita, prin aprobarea “drapelului secuiesc” ca drapel al județului Harghita, dând naştere astfel la un tratament diferențiat, discriminatoriu, față de cetățenii de naționalitate română din județul Harghita.

Instanța de judecată, prin Sentința civilă nr.304/10.11.2010 a anulat în parte Hotărârea C.N.C.D. nr. 177/20.09.2011, dispunând analizarea şi soluționarea de către C.N.C.D. a situației de la lit. c) din sesizare privind crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare față de comunitatea românească din județul Harghita prin arborarea “drapelului secuiesc”. Sentința civilă nr. 177/20.09.2011 a rămas definitivă şi irevocabilă prin nerecurarea sa de către pârâtul C.N.C.D.

Decizia Curtii de Apel Targu Mures precizeaza faptul ca ”admite acţiunea formulată de fundaţia Culturală Dr.Miron Cristea, Asociaţia Radio Ardealul, Asociaţia Glasul Călimanilor formulată în contradictoriu cu C.N.C.D. Anulează în parte Hotărârea CNCD nr.304/10.11.2010, dispune analizarea şi soluţionarea de către CNCD a situaţiei d ela litera "c" din sesizarea formulată de Fundaţia Culturală Dr.Miron Cristea, Asociaţia Radio Ardealul, Asociaţia Glasul Călimanilor şi menţine dispoziţiile din hotărârea atacată cu privire la H.C.J. Harghita nr.269/2009. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 20 septembrie 2011.”

Cele trei asociatii ale romanilor din judetul Harghita au intervenit la CNCD in dosarul care a fost constituit urmare sesizarii subsemnatului pe care am adresat-o CNCD la data de 19 ianuarie 2010.



PS: desi decizia Curtii de Apel Targu Mures a fost pronuntata inca din luna septembrie din cunostintele mele nimeni nu a facut public acest lucru (cu exceptia CNCD care a publicat-o intr-un buletin informativ), motiv pentru care am decis sa o postez aici.

Sursa: http://tanasadan.blogspot.com/2011/12/curtea-de-apel-targu-mures-obliga-cncd.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu