Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 21 decembrie 2011

DECLARAȚIE INACCEPTABILĂ. Şeful FEDERAȚIEI ROMÂNE DE LinkHOCHEI, UDMR-istul BARNA TANCZOS ia in băşcălie din România („ţara asta minunată")

DECLARAȚIE INACCEPTABILĂ. Şeful FEDERAȚIEI ROMÂNE DE LinkHOCHEI ameninţă că pleacă cu hocheiştii din România! UDMR-istul BARNA TANCZOS, de la trenul Nostalgia la educarea tinerilor in spirit șovin! SOLICIT DEMITEREA DE URGENȚĂ A IREDENTISTULUI DIN CONDUCEREA FRH!

Tamas Sandor, Marko Bela, Kelemen Hunor si Tanczos Barna
Cotidianul.ro a publicat in urma cu putin timp reactia pe care presedintele Federatiei Romane a Hochei, UDMR-istul Tanczos Barna, a avut-o in legatura cu declaratiile unui component al nationalei romane de hochei:


Demisia urgent
Şeful federaţiei ameninţă că pleacă cu hocheiştii din România

Declaraţie INADMISIBILĂ şi INACCEPTABILĂ a preşedintelui Federaţiei Române de Hochey pe gheaţă, Tanczos Barna. La postul de radio GSP, Tanczos Barna a cauţionat declaraţiile lui Tihamer Bencze, care a afirmat că
„Ţinutul Secuiesc a bătut Ungaria şi nu România". Mai mult, tot ce a mai spus preşedintelele FRHG la postul de radio GSP a fost de-a dreptul şocant, iar în orice altă ţară ar fi fost demis în secunda doi şi, mai mult ca sigur că i s-ar fi întocmit şi dosar penal.

Iată declaraţia de o gravitate maximă a şefului federaţiei: „Faptul că au cântat sau nu imnul Ungariei eu n-am văzut nici o înregistrare. În schimb, imnul Secuiesc se cîntă de 21 de ani în Covasna. Dacă în România se vrea, o să-i exludem pe toţi maghiarii din Harghita care joacă în echipa asta. O să plec cu toţi jucătorii din România ca să fie toată lumea mulţumită şi să jucaţi în Liga H! Încet, încet o să plece toţi din ţara asta minunată".

Funeriu şi Boc dorm în papuci

La două ore de la declaraţia dată de Tanczos Barna nu am înregistrat nicio reacţie de la ministrul Daniel Funeriu, cel care răspunde şi de sportul Românesc şi nici de la primul ministru Emil Boc.

În aşteptarea demiterii sau demisiei lui Barna, ne punem următoarea întrebare: dacă tot face băşcălie din România („ţara asta minunată"), de ce preferă să conducă un organism în această ţară şi de ce UDMR insistă să guverneze în această ţară.

PS: Dacă Tanczos Barna ar fi fost preşedintele federaţiei din Germania, Franţa, Slovacia, Slovenia sau altă ţară din UE, ar fi făcut o astfel de declaraţie!

Nota mea: Pentru cei care nu stiu cine este UDMR-istul Tanczos Barna, actualul Presedinte al Federatiei Romane de Hochei, imi permit sa le reamintesc cateva stiri din presa vremii:

'Nostalgia' Ungariei Mari,In pelerinaj prin Ardeal (Gardianul, 06.05.2008)

Iredentismul maghiar pare sa nu mai cunoasca limite. Aproximativ cinci sute de pelerini maghiari de la Budapesta vor sosi, la sfarsitul acestei saptamani, in Harghita, la pelerinajul de la Sumuleu Ciuc, cu un tren special, tractat de o locomotiva de epoca, ce poarta 'in frunte' stema Ungariei Mari. Garnitura, care poarta numele 'Nostalgia', se va deplasa in localitatea Ghimes-Faget, din judetul Bacau, aproape de granita imperiului austro-ungar, mai cunoscuta sub denumirea 'granita celor 1.000 de ani'

Secretarul de stat din Ministerul Transportului al Romaniei, UDMR-istul Barna Tanczos, a anuntat deja ca va astepta personal trenul special in localitatea harghiteana Lazarea si ca va insoti pelerinii pana la Miercurea Ciuc, iar apoi la Ghimes Faget, unde o parte a calatorilor maghiari va participa la dezvelirea unei placi comemorative bilingve ridicata in amintirea inginerului maghiar Pfaff Ferenc (1851 - 1913), care a proiectat mai multe gari in Ungaria Mare, dar si cantonul din Ghimes Faget.

Acest exemplu al exceselor iredentiste vine la scurt timp dupa ce, inaintea sarbatorilor pascale, Electrica Transilvania Sud a remis clientilor din toata zona Ardealului facturi pe verso-ul carora se afla fotografia mai multor oua inrosite, dintre care cel din mijloc purta stema Ungariei Mari. Acest fapt a condus la declansarea unei anchete interne la Electrica, fiind verificat atat contractul incheiat cu firma de publicitate care a realizat 'capodopera', cat si persoanele din cadrul institutiei care se fac responsabile de avizarea acestor felicitari

Secretarul de stat din Ministerul Transportului al Romaniei, Barna Tanczos, va astepta trenul special in localitatea harghiteana Lazarea si va insoti pelerinii pana la Miercurea Ciuc, iar apoi la Ghimes Faget, unde, ca si o parte a pelerinilor maghiari, va participa la inaugurarea unei placi comemorative bilingve, ridicata in amintirea inginerului maghiar Pfaff Ferenc (1851-1913), care a proiectat mai multe gari in Ungaria Mare, dar si cantonul din Ghimes Faget.

Pentru prima data dupa 64 de ani, se pare ca o locomotiva ce poarta 'in frunte' stema Ungariei va traversa Transilvania in perioada 9 - 12 mai, tractand un tren special cu acei maghiari care vor sa participe la pelerinajul de la Sumuleu Ciuc. Organizatorul 'excursiei' nostalgice este redactorul sef al magazinului cailor ferate maghiare 'Indohaz', Hamori Ferenc. Acesta a declarat in presa maghiara ca exista promisiuni din partea Societatii Nationale a Cailor Ferate Romane (SNCFR) ca o locomotiva maghiara sa poata tracta trenul special pana in Harghita cu ocazia Rusaliilor, cand la Sumuleu Ciuc are loc cel mai mare pelerinaj din Europa de Est. (Sursa: Newz.ro)

Pelerini din Ungaria au sosit in Harghita cu trenul Nostalgia (Agerpres, 12.05.2008)

Un numar de 400 de pelerini din Ungaria au sosit vineri seara in judetul Harghita cu un tren special, numit "Nostalgia", tractat de o locomotiva de epoca pe care se afla stema Ungariei, transmite ROMPRES.

Garnitura de tren, formata din opt vagoane, a pornit vineri din Budapesta si a intrat in Romania pe la Episcopia Bihorului. Ea este tractata de o locomotiva Nohab 017, de fabricatie suedeza si care a fost cumparata de Caile ferate ungare in 1930.

Prima oprire a trenului a fost vineri seara in localitatea Lazarea, din judetul Harghita, unde a fost asteptat de secretarul de stat in Ministerul Transportului, Tanczos Barna si de vicepresedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba.

Acestia le-au inmanat pelerinilor vederi cu imagini de la Sumuleu Ciuc, locul unde are loc pelerinajul de Rusalii. De asemenea, oaspetii maghiari au fost serviti cu turta dulce si cozonac secuiesc.

In gara s-au aflat si cateva zeci de localnici, curiosi sa vada garnitura de tren si sa-i intampine pe pelerini.

Credinciosii din Ungaria, unii dintre ei cu steagul tarii vecine in maini, s-au declarat incantati de tara noastra, despre care au spus ca este 'minunata', dar si de primirea care le-a fost facuta.

Tanczos Barna si Borboly Csaba au mers cu trenul pana la Siculeni, unde a avut ultima oprire si au stat de vorba cu oamenii.

Pelerinii au coborat in localitatile Racu, Carta, Sandominic sau Siculeni si au innoptat la localnici iar sambata dimineata au pornit, impreuna cu acestia, catre Sumuleu Ciuc unde va avea loc pelerinajul de Rusalii.

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Tanczos Barna, a dorit sa inlature orice fel de speculatii legate de sosirea in Romania a acestui tren, precizand ca a da o alta tenta evenimentului, decat cea reala este o greseala.

'Este doar un tren care aduce pelerini la marea sarbatoare de Rusalii. Si este un lucru absolut normal ca in Uniunea Europeana sa circule trenuri, mai ales intre tari vecine, fara nicio alta complicatie. (Sursa: Ziare.com)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu