Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

marți, 7 iunie 2011

Balasevic la Bolevaţ: PDRS a ramas singurul stâlp de rezistenţă al intregii comunităţi româneşti şi singurul capabil să rezolve chestiunea rumânească

Balasevic la Bolevaţ: PDRS a ramas singurul stâlp de rezistenţă al intregii comunităţi româneşti şi singurul capabil să rezolve chestiunea rumânească

Email Imprimare PDF

Balasevic la Bolevaţ:  PDRS a ramas singurul stâlp de rezistenţă al intregii comunităţi româneşti şi singurul capabil să rezolve chestiunea rumânească
La Boljevaţ in Timoc s-a ţinut a treia adunare ordinară a Partiei Democrate al Rumânilor din Serbia(PDRS), pentru comuna Bolevaţ. Şedinţa s-a desfăşurat în sala de cinema unde au participat peste 80 de membri ai PDRS din comuna Boljevac, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

La şedinţă a fost aleasă noua conducere a PDRS pentru Comuna Bolevaţ care va conduce comitetul local în urmatorii doi ani.Delegatii au ales preşedintele comitetului local in persoana lui Dragan Toroglanovic, funcţiile de vicepreşedinţi fiind ocupate de Slavoljub Mikulovic şi Slaviša Buzatović. Delegaţii au ales şi 15 membri care il vor ajuta pe presedinte sa conducă Comitetul local în urmatorii doi ani.

Balasevic la Bolevaţ:  PDRS a ramas singurul stâlp de rezistenţă al intregii comunităţi româneşti şi singurul capabil să rezolve chestiunea rumânească
Adunarea a adoptat noul program al partidului pentru Comuna Boljevac şi a dezbatut strategia pe care o vor aplica pentru recensamăntul care se va desfăşura în luna octombrie. În aşteptarea alegerilor anticipate comitetul local al PDRS are o reţea de filiale în toate satele a comunei Bolevaţ. Printre oaspeţii acestei adunări s-au numarat şi primarul raioanului Bolevaţ- Neboisa Marianovic şi preşedintele Consiliului local- Goran Adamovic.

La Adunare au fost prezenti preşedintele Partiei Democrate al Rumânilor din Serbia, dr Predrag Balasevic, viceprešedintele Novica Nagoevic, preşedintele Comitetului executiv, Miroslav Gruic şi preşedintele comitetului de cultură si emancipare a partidului, Zavisa Zurj. În discursul său , dr Predrag Balasevic a subliniat buna funcţionare a partidului în Bolevac şi faptul ca aşteaptă bune rezultate atat la recensamănt cat şi la alegerile care se apropie. El a subliniat de asemenea că PDRS are o misiune istorică faţă de comunitatea rumânească din cauza problemelor şi greutăţilor prin care trece.
„În prezent dupa ce ne-au preluat Consiliul National, încearcă să ne impună şi o altă limbă şi alfabet, când unii primari ne înterzic desfăşurarea activităţilor noastre publice (tribune, întălniri cu membri comunităţii), când ne-au interzis emisiunile de TV şi radio, PDRS a ramas singurul stâlp de rezistenţă al intregii comunităţi româneşti şi singurul capabil să rezolve chestiunea rumânească. Din acest motiv partidul trebuie să îi protejeze pe membrii comunităţii şi să îi ajute sa treacă mai usor peste aceste vremuri tulburi“, a declarat Pedrag Balasevic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu