Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

marți, 21 septembrie 2010

CURENTUL: Attila Verestoy, zis „Drujba lui Dumnezeu“, la un pas de a fi linşat în Mureş

de Olga Dumitrescu


Şeful Administraţiei Bazinale Mureş, Teodor Giurgea, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că senatorul Verestoy Attila, poreclit şi „Drujba lui Dumnezeu“, este „vinovatul numărul unu de despăduriri“ în judeţul Harghita, apreciind că din cauza acestora au fost probleme mari în zonă, la viiturile din urmă cu câteva luni.
Teodor Giurgea, care este şi consilier judeţean din partea PDL, i-a acuzat pe proprietarii de păduri, „în frunte cu Verestoy Attila“, de „bătaie de joc“ faţă de protecţia mediului, transmite corespondentul Mediafax.
„Vreau să atrag atenţia asupra bătăii de joc din partea proprietarilor de păduri, în frunte cu Verestoy Attila, faţă de ceea ce înseamnă protecţia mediului şi protecţia împotriva viiturilor. Din cauza acestor despăduriri masive care s-au făcut am avut probleme extraordinar de mari. Noi am avut norocul că a venit torentul la cumpăna apelor şi s-a împărţit în bazinul Târnava Mare, Târnava Mică şi atunci paguba sau forţa apelor a fost împărţită la doi. Dar dacă se întâmpla ca toată viitura aia să vină pe un versant, era dezastru, că cred că apa ajungea şi la zece metri. Am avut norocul că s-a dus şi în Târnava Mare şi Mică, dar toate aceste stricăciuni s-au produs din cauza despăduririi“, a spus Giurgea.
El a arătat că a făcut apel la oameni ca, în cazul în care fac despăduriri, să procedeze la tăieri graduale şi să împădurească la loc, „lucru care din nefericire nu se întâmplă“.
„Dacă se merge în ritmul ăsta - noi am avut un studiu făcut - în maximum zece ani catastrofele în România se vor înmulţi cu cinci. De cinci ori mai mare şi de cinci ori mai multe. Pentru că unda de viitură, când nu are nimic în calea ei, face ravagii şi prăpăd. Antrenează partea de mâl şi tot ce prinde în cale. Şi sigur vine foarte repede, omul nu are timp să se apere. Dacă venea printre copaci, mai avea timp să fugă pe dealuri. Aşa numai se trezeşte cu apa în casă, la vârful acoperişului. Aceasta este politica unor oameni şi nu mă feresc să o spun, a unor oameni nesăbuiţi, fără nicio gândire umană, de a despăduri aşa, doar de dragul de a face bani. În judeţul Harghita, vinovatul numărul unu de despăduriri este Verestoy Attila“, a susţinut Giurgea.
Potrivit acestuia, oamenii sunt depăşiţi de evenimente şi de personaje politice „fără noimă şi fără bun-simţ“, care nu ţin cont de nimic.
Giurgea a adăugat că oamenii din zonă ştiu cine este de vină pentru despăduriri şi că ar fi fost în stare să îl „linşeze“ pe senator dacă el mergea acolo după ce viitura le-a distrus avutul.

Integral in Curentul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu