Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 22 septembrie 2010

CARPA SECUIASCA arborata pe institutii de invatamant. Ministrul Funeriu refuza sa raspunda unor profesori ingrijorati de extremismul maghiar! FOTO

From: Liviu horia Pop
Subject: scrisoare_deschisa
To: "daniel.funeriu@min.edu.ro" , public@min.edu.ro, "calitate@mec.edu.ro"
Cc: stefan.radeanu@curierulnational.ro, redactie@hotnews.ro, "dan.constantin@jurnalul.ro"
Date: Friday, July 23, 2010, 8:55 AM

SCRISOARE DESCHISĂ

Către,

MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI

- Domnului Ministru -

Cu deosebit respect, pe această cale vă semnalăm o situaţie inedită din municipiul Gheorgheni, judeţul Harghita, unde unii manageri ai instituţiilor de învăţământ din aşa-zisul „Ţinut Secuiesc” se depărtează de scopul firesc al actului educaţional şi se implică tot mai mult în fenomenul de îndoctrinare a copiilor şi tinerilor cu idei etnico-separatiste promovate de organizaţii extremiste, cum ar fi Consiliul Naţional Secuiesc – CNS.

Suntem un grup de 12 cadre didactice care continuăm să credem că şcoala are menirea nobilă de a-i educa pe tineri, cu predilecţie în spiritul bunei convieţuiri şi nicidecum de a-i îndoctrina cu idei separatiste, pe criteriu etnic, arborând pe faţada instituţiei un simbol al separatismului, aşa-zisul steag al judeţului Harghita. Precizăm că, în fapt, acest aşa-zis „drapel secuiesc” este drapelul CNS, o organizaţie neînregistrată, cunoscută în zonă (şi nu numai) că promovează idei separatiste, revizioniste, antiromâneşti. Acest drapel este denumit de CNS ca fiind „simbolul autodeterminării secuieşti”. Din acest motiv, nu înţelegem de ce steagul unei organizaţii de acest gen trebuie să fie arborat pe instituţiile de învăţământ.

Chiar dacă managerii instituţiilor respective îmbrăţişează astfel de idei şi concepte, acest lucru nu trebuie să se răsfrângă asupra modului în care copiii noştri, indiferent de etnie, sunt educaţi.
Vă rugăm să vă implicaţi în rezolvarea acestei situaţii, să stopaţi întinarea acestui act ales – EDUCAŢIA – cu astfel de mizerii. Suntem suficient de marcaţi de ceea ce se întâmplă cu învăţământul românesc, nu vrem ca şcolile să se transforme în terenuri de luptă ale politicii, cu atât mai mult ale politicii extremiste, naţionaliste.

În speranţa că veţi lua în considerare solicitarea noastră,

Vă mulţumim!

Din partea Grupului de Iniţiativă pentru o Educaţie Curată,

Pop Liviu Horia

P.S. anexăm câteva fotografii (atachement), precum şi link-ul spre pagina web unde se poate vedea clar cui îi aparţine „drapelul secuiesc”. www.sznt.ro










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu