Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 23 februarie 2011

la Muzeul Oltului si Muresului Superior va avea loc vernisajul expozitiei ,,Tabara de Arheologie Experimentala Pauleni-Ciuc - Ciomortan"

Incepand cu vineri, 25 februarie 2011, Muzeul National al Carpatilor Rasariteni va deschide o noua expozitie tematica: ,,Tabara de Arheologie Experimentala Pauleni-Ciuc - Ciomortan, jud. Harghita", la sectia sa din Miercurea-Ciuc - Muzeul Oltului si Muresului Superior. Vernisajul expozitiei va avea loc maine, 24 februarie 2011, la ora 17,00.
In mileniile V-IV i.Hr., Europa Rasariteana cunoaste o deosebita inflorire a civilizatiei eneolitice (epoca cuprului). Intre creatiile stralucite de aici se remarca Cultura Cucuteni-Ariusd-Tripolie, ale carei urme s-au descoperit de arheologi si in judetele Covasna (in localitatea Ariusd) si Harghita (in localitatea Pauleni-Ciuc - Ciomortan).
Expozitia prezinta tabara de arheologie experimentala organizata in vara anului 2009 de Muzeul National al Carpatilor Rasariteni si Asociatia Cultural Stiintifica ,,Carpatii Rasariteni", cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu