Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 23 februarie 2011

Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, in mijlocul comunitatilor romanesti din Edinburgh si Glasgow

Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, in mijlocul comunitatilor romanesti din Edinburgh si GlasgowAmbasadorul Romaniei in Marea Britanie, Dr. Ion Jinga, s-a aflat duminica, 20 februarie, in mijlocul comunitatilor romanesti din Edinburgh si Glasgow, cu prilejul vizitei efectuate in Scotia in vederea inaugurarii oficiale a Biroului Consular din Edinburgh, transmite Romanian Global News, care citeaza Ambasada Romaniei la Londra.

La intalniri au participat peste 250 persoane. Intrunirile au inceput la Biserica Ortodoxa Romana "Intampinarea Domnului" din Glasgow, iar cu aceasta ocazie, domnia sa a adresat un mesaj de felicitare si incurajare comunitatii din Glasgow care, de la ultima sa vizita desfasurata in iunie 2010, s-a marit si coagulat in jurul bisericii ortodoxe pastorite de Parintele Marcel Oprisan.

Totodata, l-a prezentat pe domnul John Clenaghan, expert in cadrul Corpului Pompierilor, care a fost decorat de catre Presedintele Romaniei cu Ordinul "Virtutea Militara" in grad de Cavaler, drept recunoastere a eforturilor depuse pentru modernizarea si dezvoltarea Serviciului Mobil de Urgenta, Resuscitare si Descarcerare (S.M.U.R.D.). Tot la Glasgow, Dr. Ion Jinga a purtat discutii cu Rev. Adah Young din cadrul Bisericii Scotiene din Shettleston care gazduieste Biserica Ortodoxa Romana intr-una din cladirile sale.

In seara zilei de 20 februarie 2011, Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie s-a intalnit cu comunitatea romanilor din Edinburgh si cu un grup de studenti romani din capitala Scotiei. Pe langa mesajul transmis, Ambasadorul a purtat discutii cu participantii.

In cadrul vizitei, Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie s-a intalnit cu membri ai Guvernului Scotian, conducerea Primariei si Universitatii din Edinburgh, oameni de afaceri, reprezentanti ai Bisericii Scotiene si Romano-Catolice, ai unor organizatii caritabile, cadre didactice universitare si cercetatori.

Deschiderea Biroului consular de la Edinburgh se numara printre masurile concrete adoptate de Ministerul Afacerilor Externe in vederea apropierii serviciilor consulare de comunitatile de romani din Marea Britanie, prin extinderea retelei consulare.

Biroul gestioneaza activitatea consulara in relatia cu cetatenii romani si cu autoritatile locale din Scotia, Irlanda de Nord si Nordul Angliei.

Biroul consular din Edinburgh acorda consultanta, protectie si asistenta consulara cetatenilor romani aflati in situatii vulnerabile, inclusiv minorilor neinsotiti, persoanelor care au suferit accidente etc.

Autoritatile romane nu vor elibera prin Biroul consular din Edinburgh vize de intrare in Romania pentru cetatenii straini care doresc sa calatoreasca in Romania si care au nevoie de viza, aceasta prerogativa fiind indeplinita pe teritoriul Marii Britanii numai de Sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Londra.

Programul de lucru cu publicul, datele de contact ale Biroului consular de la Edinburgh, precum si informatii utile pentru cetatenii romani, se regasesc si pe pagina de internet oficiala a Ambasadei Romaniei la Londra la adresa www.londra.mae.ro – Sectiunea Servicii consulare. Programarile se fac prin telefon, fax si posta electronica la adresa infoconsul.edinburgh@yahoo.co.ukAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau direct la sediul Biroului consular.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu