În discursul său de învestire, prefectul Codrin Munteanu a amintit că este pentru a patra oară când depune jurământul pentru o funcție publică – de două ori ca subprefect de Covasna, subprefect de București și o dată ca prefect de Covasna, prin urmare emoțiile nu își prea au locul de această nouă dată. Astfel, Munteanu a explicat că așteaptă cu nerăbdare ziua de luni, pentru a intra direct în muncă, intenționând continuarea unor proiecte inițiate cu doi ani în urmă, tot ca prefect de Covasna.
“Nu fac parte din niciun partid politic, nu am fost subordonat politic, chiar sunt un tehnocrat, un administrativist și țin mult la acest aspect. Sunt un om care respectă ordinea, îmi plac ordinea și disciplina. Mi-am început cariera în prefectură ca și consilier juridic, am continuat la director al Direcției juridice din Prefectură. Ca prefect, în 2009, am demonstrat că am standarde ridicate – nu pot afirma teoretic că am standarde și să nu le respect și în practică; poate că pretențiile acestea i-au supărat pe unii, m-am făcut indezirabil pentru alții, dar nu voi renunța nici acum la aceste pretenții pentru standarde ridicate. Nu pot merge pe nivelul impus de subalterni. (…) În ceea ce privește succesul, nu pot să îl am dacă muncesc de unul singur, aici e vorba despre o echipă și de aceea îmi doresc să avem rezultate deosebite împreună”, a declarat prefectul Munteanu, subliniind că dorește să lucreze cu oameni care-și cunosc la rândul lor meseria, cu profesioniști.
Codrin Munteanu a mai declarat că își dorește să reia întâlnirile cu cetățenii județului în cadrul programului “Prefectul aproape de cetățeni” și să continue de asemenea proiectele europene inițiate de către el în mandatul trecut și abandonate apoi, cel puțin aparent. În plus, Munteanu a arătat că dorește o colaborare reală cu șefii deconcentratelor, pe care i-a sfătuit să urmărească în primul rând interesul instituțiilor pe care le reprezintă.
„Comanda pentru deconcentrate va fi la Prefectură, nu la partide”, a punctat Munteanu, subliniind că intenționează să facă o “radiografiere” a activităților deconcentratelor, pentru a se pune la curent cu tot ce ține de acestea în prezent.
Fostul prefect György Ervin, care a fost numit inspector guvernamental, nu a luat parte la învestire, însă din partea vechii echipe de la conducerea Prefecturii a participat subprefectul Valentin Ionașcu. Acesta s-a arătat mulțumit de perioada petrecută la Prefectură, subliniind faptul că mereu a fost deschis colaborării cu cetățenii județului.
Pe de altă parte, nimeni nu a participat la învestire din partea Consiliului Judeţean. Ministrul Dușa, care a remarcat acest lucru, și-a exprimat regretul de a nu se fi întâlnit cu președintele Tamás Sándor, dar a găsit o explicație în faptul că acesta este, probabil, “ocupat cu campania electorală”. La rândul său, Codrin Munteanu a pus absența reprezentanților CJ pe seama unui program încărcat și a declarat că își dorește o colaborare corectă cu aceștia.
Codrin Munteanu a absolvit Institutul Naţional de Administraţie (INA), având un doctorat în administraţie publică şi fiind lector la Colegiul de Administraţie publică din Sfântu Gheorghe, extensie universitară a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. În vârstă de 38 de ani, Munteanu a îndeplinit, până la mijlocul anului 2008, funcția de director al Direcției Juridice şi de Contencios-Administrativ din cadrul Prefecturii Covasna. După ce în iunie 2008 a câştigat concursul pentru funcția de subprefect, Codrin Munteanu a fost transferat ca subprefect la Bucureşti, post de pe care a revenit apoi pe funcția de prefect al județului Covasna, în ianuarie 2009 şi de pe care a trecut, un an mai târziu, în funcția de inspector guvernamental.
Sursa: http://www.youthvoice.ro/covasna/codrin-munteanu-a-fost-investit-prefect-al-judetului-covasna-info/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu