Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 17 aprilie 2013

Frunze.ro: Solar Impulse traverseaza America

reSolar Impulse, avionul experimental propulsat doar de un motor electric alimentat cu energie solara, este gata sa traverseze Statele Unite ale Americii de la est la vest. Avionul va pleca in 1 mai din San Francisco si, pana la New York, unde va ajunge la sfarsitul lunii iulie, va face 5 escale.

Putem zbura 24 de ore neintrerupt, cu 70 de kilometri pe ora, iar ca sa traversam SUA avem nevoie de cel putin 3 luni. In tot acest timp cei care vor sa urmareasca misiunea vor putea sa ia legatura cu noi si sa ne puna intrebari”, a spus Andre Borschberg, initiatoriul proiectului.

In 2010, avionul solar, care are o avengura a aripilor comparabila cu cea a unui Boeing 747, a efectuat un zbor fara escala, timp de 26 de ore, pentru a-si demonstra capacitatea de a acumula suficienta energie in timpul zilei pentru a-si continua zborul si in timpul noptii.

Un an mai tarziu, a efectuat primul zbor international intre Belgia si Franta si, in iunie 2012, primul periplu transcontinental intre Madrid, Spania, si Rabat, Maroc in 20 de ore.

Pentru 2015, pilotii Andre Borschberg si Bertrand Piccard planuiesc un tur al lumii la bordul unei versiuni imbunatatite a Solar Impulse.

Sursa: http://frunze.ro/portal/transport-verde/solar-impulse-traverseaza-america/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu