Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

sâmbătă, 23 aprilie 2011

cuvantul Arhiepiscopului Ioan

IOAN,
Din mila lui Dumnezeu,
Arhiepiscop al Episcopiei Covasnei şi Harghitei

Iubitului nostru cler, cinului monahal şi dreptcredincioşilor creştini
Har, milă şi pace de la Dumnezeu Tatăl,
iar de la noi, părintească binecuvântare!
,,Eu sunt Învierea şi Viaţa; cel care
Crede în Mine, chiar dacă
va muri, va fi viu" (Ioan 11,25)


Iubiţi fii duhovniceşti,

După ce am călătorit pe calea cea îngustă a postului cu mult dor duhovnicesc, am ajuns acum în pace, marele praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.
Acesta este cel mai sfânt dor pe care-l poate avea un muritor pe pământ - de a se întâlni cu Hristos Cel Înviat, Cel ce a biruit moartea - vrăjmaşul existenţei umane.
Ne este dor în această viaţă de părinţi, de copii; lucru bun este, dar se pune şi cuvenita întrebare: îi mai este oare azi dor de Hristos Cel Înviat omului modern?!
Iubite frate creştine, ai tu un dor sfânt? Şi care ar fi acela?

Iată ce ne spune Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca despre ce Şi-ar fi dorit Hristos înainte de Patima Sa: ,,Şi a zis către Apostoli: Cu dor am dorit să mănânc cu voi acest Paşti, mai înainte de Patima Mea" (Luca 22,15).

În cugetul lor, Apostolii n-ar fi dorit ca acesta să fie ultimul Paşti cu Hristos, Fiul lui Dumnezeu.
Este oare o contradicţie între dorul nostru şi cel al lui Hristos? Nu, ci doar cel ce primeşte lumina Învierii lui Hristos, acela ştie ce să-şi dorească în această viaţă pământească.

Sursa: http://www.informatiahr.go.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu